Help, mijn baby krijgt tandjes! - Zwangerschap

Help, mijn baby krijgt tandjes!

0

Help, mijn baby krijgt tandjes!

Je baby zit vaak met zijn vingertjes in de mond als hij pijn in z’n mondje heeft
Het eerste tandje van je baby komt door als hij of zij ongeveer 6 maanden oud is, maar de werkelijke leeftijd verschilt per baby.

De ene is wat vroeger en bij sommige baby’s komt het eerste tandje pas tegen 10 maanden doorpiepen. Vooral het ongemak en de pijn van doorkomende tandjes kan je kleintje al een hele tijd van te voren kwellen.

Hoe herken je deze pijn en nog belangrijker, hoe kan je de pijn verlichten.

Klachten bij doorkomende tandjes

Je baby kwijlt enorm, huilt, is geïrriteerd, heeft rode wangetjes en misschien een beetje koorts, een lichte diarree met eventueel rode billetjes?

Een grote kans dat het eerste tandje op doorbreken staat: één van de onderste snijtanden. Het tandvlees kan gezwollen zijn.

Hoe je de pijn kunt verzachten

Er zijn verschillende manieren om de pijn wat weg te nemen. Hier een opsomming van hulpmiddeltjes:

Verdovende tandgel

Breng een klein nootje verdovende tandgel op het tandvlees aan en masseer het zachtjes in. De masserende bewegingen in combinatie met de werkzame bestanddelen van de gel zullen de pijn aanzienlijk verlichten.

Druppels met verdovende werking

In plaats van gel zijn kun je ook druppels gebruiken met het bestandsdeel lidocaine. Deze stof zorgt ervoor dat de huid gevoelloos wordt en geeft dus een verdovend effect.

De bijtring

De bijtring is te koop in vele kleurrijke vormen. Het is niet alleen een erg leuk speelgoedje voor je kleine schat maar helpt ook nog eens goed tegen het vervelende gevoel in de mond die doorkomende tandjes teweegbrengen.

Leg de bijtring eerst een poosje in de koelkast voordat je hem aan je baby geeft. De kou werkt verdovend op de pijnlijke plaats.

Door de bijtende bewegingen die je baby maakt, helpt het het tandje sneller doorkomen. De bijtring kun al dan niet gebruiken in combinatie met een ander middel.

Homeopathische druppels

Alhoewel de meningen nogal eens verdeeld zijn over homeopathische geneesmiddelen, zweren toch heel veel moeders bij het gebruik van homeopathische druppeltjes om de pijn van doorkomende tandjes te verzachten.

Paracetamol

Een zetpil of een siroop met paracetamol net voor het slapen is erg doeltreffend. Het verlaagt de koorts en verlicht de pijn. Zo gaat je baby (en niet te vergeten jezelf) een rustige nacht tegemoet.

Delen.

Over de schrijver

Geef uw reactie