Hoera wij zijn zwanger! - Zwangerschap

Hoera wij zijn zwanger!

0

Hoera wij zijn zwanger!

Eindelijk is het dan zover, je hebt een zwangerschapstest gedaan en je hebt het zelf kunnen zien, je bent echt zwanger!

Waarschijnlijk heb je de test samen met je partner gedaan en je zit tegenover of naast elkaar aan tafel en ja.. het is toch echt zo!

Je ziet het goed en je bent zwanger. Misschien is het nog heel pril en sta je nu voor de keuze.

Je bent eigenlijk heel erg blij en zou het graag aan iedereen vertellen, maar aan de andere kant, je wil ook zeker weten dat alles in orde is.

Daarom wachten veel mensen er vaak mee tot ze 12 weken of 3 maanden zwanger zijn om het aan de buitenwereld te vertellen.

Je hebt hierin de volledige vrijheid. Natuurlijk ben je heel erg blij en zou je het liefst meteen dingen gaan kopen voor de babykamer en al andere dingen voor je woning aan willen schaffen.

Het is belangrijk dat je hierin toch rustig aan gaat doen, je bent zwanger! Je lichaam gaat veranderen, er gaat echt veel veranderingen, de hormonen spelen op en je draagt een levend wezen in je!

Het gaat hard groeien en over minder dan negen maanden kun je je eigen kindje vasthouden. Maar voordat het zover is, gaat er nog veel gebeuren.

Aan de buitenkant zal je nu nog niet zoveel zien, maar over een paar maanden zullen anderen het voelen. Maar lichamelijk kun je het al wel merken, afhankelijk van hoeveel weken je zwanger bent.

Lichamelijke veranderingen

Bij de zwangerschap heb je lichamelijk misschien wel klachten. De eerste keer zal je het merken dat je niet meer ongesteld wordt.

Dat kan voor jou het teken zijn om een test te doen om te kijken of je echt zwanger bent.

Maar als je al wat verder bent, kan het ook zijn dat je in de ochtend misselijk bent, je kunt met moeite of gewoon niet meer je eten binnen houden, je kunt bepaalde geuren niet meer hebben en je wordt al direct misselijk als je eten ruikt.

Dat is het moment dat er veel gaat veranderen je omgeving zal dat ook merken.

Sommige vrouwen merken dat ze er heel veel last van hebben en dat kan de reden zijn dat ze op het werk of aan vrienden toch vertellen wat er gaande is.

Als er eten op tafel komt en je moet iedere keer jezelf naar de wc of de wasbak haasten omdat je de geur niet kunt hebben, vragen ze zich ook af wat er gaande is.

Dat zou dus de reden kunnen zijn om het wel te vertellen. Maar ook daarin kun je zelf keuzes maken. Als je liever nog even wacht ga je gewoon niet met het eten naar mensen toe.

Hierdoor kun je het nog even voor je houden, zonder dat anderen het merken.

Maar geniet wel volop van dit moment, je bent zwanger, je gaat een mooie tijd in samen en dat is echt jullie toekomst waar je nu samen aan gaat beginnen!

 

Delen.

Over de schrijver

Geef uw reactie