Zwanger en de babykamer - Zwangerschap

Zwanger en de babykamer

0

Zwanger en de babykamer

Je bent een paar maanden zwanger, de echo is gemaakt en alles is goed. Je kijkt alweer uit naar de volgende echo zodat je je kleintje weer kunt zien.

Voordat je het weet is het zover en mag je gaan bevallen. Maar in de tussentijd moet er natuurlijk ook nog veel gebeuren.

In je lichaam gaat er veel veranderen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, maar ook bij je thuis gaat er veel veranderen.

Er komt een kindje, een babykamer, verschonen, luiers, een box, kleding… Allemaal dingen waar je beetje bij beetje naar toe gaat leven en gaat bedenken wat je wil en waar je alles neer gaat zetten.

Misschien gaat boven de indeling van de slaapkamers wel veranderen en wordt de hobbykamer die je nu hebt de babykamer.

Beneden zal je van alles veranderen, waar ga je de box neerzetten? Allemaal leuke dingen waar je over na gaat denken en waar je vaak ook echt naar uit kijkt om dat samen te doen.

Ondanks dat er veel gaat veranderen is het ook iedere keer weer een moment om van te genieten. De babykamer inrichten is iets wat veel stelletjes graag doen.

Vaak worden er alvast wat neutrale spulletjes gekocht, zoals een bedje en een verschoontafel etc.

Maar de kleur van het behang of de kleur van de muren, kunnen afhankelijk zijn van of het een jongen of meisje gaat worden.

Je kunt ook de keuze maken om een neutrale kleur te kiezen als je nog niet wil weten wat het gaat worden.

Samen shoppen voor de babykamer

Iedereen maakt daarin zijn eigen keuzes. Dat geldt ook voor het shoppen. Vind je het leuk om naar de winkel toe te gaan?

Een goed moment om even de tijd te nemen en er samen even op uit te trekken. Aan het begin van de zwangerschap gaat dat vaak goed.

Maar het kan ook zijn dat je al wat verder bent en nu weet wat het gaat worden.

Daarom wil je misschien nu pas gaan shoppen, maar wanneer je veel last hebt van harde buiken en wanneer je snel moe bent, kan winkelen toch wel erg vermoeiend zijn.

Kies dan een dag waarop het wat beter gaat, of ga online shoppen. Je kunt hierdoor lekker thuis op de bank of op bed blijven liggen.

Hierdoor zal je merken dat het wat gemakkelijker is en wat minder vermoeiend is. Het kan ook 24 uur per dag en 7 dagen in de week en het thuis bezorgd.

Maar natuurlijk is het ook leuk om zelf naar de winkel te gaan en samen te bekijken welke kinderwagen je wil kopen, welke box je leuk vindt en wat voor leuke dingen er allemaal te koop zijn.

Je komt al meteen in de sfeer van ouder zijn en dat is vaak een uniek moment om dat samen voor de eerste keer te beleven. Neem de tijd om te gaan shoppen voor de babykamer en geniet van dat moment samen.

Delen.

Over de schrijver

Geef uw reactie