Symptomen begin bevalling "De-zwangerschap.nl

De symptomen van een beginnende bevalling

0

De symptomen van een beginnende bevalling

Denken dat je zult gaan bevallen in de supermarkt of in ergens in de auto kan verschrikkelijk zenuwslopend zijn. Maak je hierover echt geen zorgen! Het is absoluut niet zo dat je kind er in eens aan komt. De meeste vrouwen krijgen een signaal van wanneer de bevalling begint.

Vliezen breken

Bij ongeveer tien procent van alle zwangere vrouwen breken de vruchtvliezen voordat de bevalling aanvangt. Dit kan aanvoelen als een knak gevolgd door een grote guts vruchtwater. Het kan ook goed zijn dat je dit al druppelend verliest.

Als je niet zeker bent, leg een inlegkruisje in je slip en ga een beetje liggen. Sta dan op en wandel wat rond. Vruchtwater heeft een erg specifieke geur. Het ruikt wat zoetig. Om deze reden zou je het ook moeten kunnen onderscheiden van urine of vaginaal witverlies.

Als je niet helemaal zeker bent, neem dan even contact op met de verloskundige of gynaecoloog. Ze zullen snel kunnen nagaan of het al dan niet om vruchtwater gaat.

Verlies slijmprop

De bevalling kan ook beginnen met het verlies van de slijmprop. Dit is een prop van taai slijm die de baarmoeder tijdens de zwangerschap afsluit. Het verlies van deze prop gaat meestal gepaard met bloederig slijmverlies.

Het hoeft echter niet zo te zijn dat de bevalling begint bij het verlies van deze slijmprop. Het kan zelfs zo zijn dat de bevalling zich nog dagen of weken op zich laat wachten.

Weeën

Vaker start de bevalling met weeën. In het begin kan dit aanvoelen als menstruatiepijnen. Als de weeën iets heviger worden, wordt de hele baarmoeder zo hard als een bal gedurende 30-60 seconden om daarna weer te ontspannen en zacht te worden.

In het begin komen de weeën nog heel onregelmatig, maar zullen steeds regelmatiger worden. Als je al gedurende een uur hele pijnlijke weeën hebt die om de vijf minuten terugkomen, kun je er wel van op aan dat de bevalling is begonnen en kun je contact opnemen met de verloskundige of het ziekenhuis.

Delen.

Over de schrijver

Reageren niet mogelijk.