Leven voelen tijdens de zwangerschap - Zwangerschap

Leven voelen tijdens de zwangerschap

0

Leven voelen tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger en natuurlijk ben je dan benieuwd wanneer je je baby voor de eerste keer kunt voelen. Maar wist je dat je kindje al beweegt vanaf de zeven weken zwanger zijn?

Voor de normale ontwikkeling van je kindje is het van belang dat de ledematen, spieren en pezen bewegen.

Als je kindje ongeveer tien weken is, dan gaat het ook de ademhalingsbewegingen maken. Ook dit is van belang voor de ontwikkeling van de longen.

Als je kindje 15-16 weken is dan kan het alle bewegingen maken die een pasgeborene kan maken.

Voorbeelden zijn strekken, slikken, schoppen, gapen en hikken, maar ook draaien uiteraard! Met de 20 weken kun je een pretecho laten maken en dit kun je dan ook zien.

Eerste bewegingen

Rond de 20 weken zou je de eerste bewegingen van je kindje kunnen verwachten. De kans is groot dat wanneer je voor de tweede keer zwanger bent, dat je je kindje dan eerder voelt.

Dit heeft er mee te maken dat je dan weet waar je op moet letten en dan herken je het ook eerder. Soms is dat dan rond de 16-18 weken al.

Een kindje krijgt een eigen dag- en nachtritme. Als je erg druk bent, voel je je kindje vaak ook minder goed bewegen dan wanneer je rustig bent.

Als je twijfelt is het sowieso aan te raden om de verloskundige even te bellen. Het is niet heel duidelijk te omschrijven wat je zou voelen als je je kindje voor de eerste keer voelt bewegen.

Sommige vrouwen zeggen dat ze vlinders in de buik hebben en anderen voelen kriebels of een soort belletjes in hun buik. Je zal het daarom even af moeten wachten om te ontdekken hoe dat het voor jou voelt.

Leven voelen in de buik

Het is vanaf de 28 weken van groot belang dat je je baby voelt bewegen. Sommige baby’s zijn erg druk en anderen weer wat rustiger.

Als je zelf een druk persoon bent, dan is het raadzaam om ook eens je rust te pakken, en vaker te gaan zitten, zodat je je kindje ook vaker voelt bewegen.

Leg dan je handen maar eens op je buik en nodig je baby uit om contact met je te maken. Je zal dan ook merken dat je baby er al flink op los kan schoppen.

Hoe verder de zwangerschap is gevorderd, des te meer jouw kindje zal slapen. Soms is je kindje overdag erg druk, maar soms kan dat ook in de nacht zijn.

Vaak is het zo dat wanneer je gaat zitten, dat je het dan echt goed gaat voelen. Als je namelijk beweegt, dan wieg je als het ware ook je kindje continu in slaap.

Maar wanneer je gaat zitten of liggen komt er rust en dat kan juist de periode zijn waarin je kindje dan wakker wordt en gaat bewegen.

Het is mooi om dat te ervaren en je kindje te voelen bewegen. Houd het goed in de gaten zodat je het blijft voelen en bij twijfel raadpleeg de verloskundige.

 

 

Delen.

Over de schrijver

Geef uw reactie