Over een paar weken bevallen - Zwangerschap

Over een paar weken bevallen

0

Uitrusten zwangerschapAls je binnenkort bent uitgerekend, dan is het belangrijk dat je een paar weken voor de datum nog even de laatste praktische zaken gaat regelen.

De baby komt er al snel aan, en dan is het prettig dat je alles klaar hebt. Het kan zomaar zijn dat je kindje wat eerder komt.

Zorg er daarom voor dat je bent voorbereid en alles klaar hebt, dan kun je je rust pakken, je focussen op de laatste weken en goed rusten mét vertrouwen.

Je hoopt het natuurlijk niet, maar soms kan het zijn dat je kindje eerder komt door medische redenen. Het is fijn dat alles dan is geregeld.

Maar ga je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Het is goed dat je dat weet, omdat je aan de hand daarvan de nodige praktische zaken kunt voorbereiden.

Voor de bevalling..

Wanneer je gaat bevallen is het van belang dat je een stevig bed hebt, bevallen op een waterbed is niet aan te raden.

Je kunt het beste je matras ook goed beschermen, leg er een zeiltje onder (onder je hoeslaken). Zo wordt het beschermd tegen vruchtwater wat je gaat verliezen wanneer de vliezen breken.

Een koffertje met de benodigde spullen is ook van belang. Je bent wellicht van plan om thuis te bevallen, maar het kan toch altijd gebeuren dat je op het laatste moment naar het ziekenhuis moet.

Zorg er daarom voor dat je een koffertje klaar hebt staan met de benodigde spullen. Daarbij moet er gedacht worden aan toiletartikelen, maar ook aan een shirt om in te bevallen, grote onderbroeken (kraamverband is groot), een pyjama of nachthemd, een ochtendjas, slippers, stevige beha’s, druivensuiker, een boek of muziek voor wanneer je moet wachten.

Maar ook moet je denken aan de Maxi-Cosi om je kindje mee naar huis te kunnen vervoeren, luierpakjes (kleine maat), een paar sokjes, een jasje voor je baby, mutsje (ook in de zomer), een wikkeldeken, telefoonnummers van familie, ponskaartje van het ziekenhuis, verzekeringskaartje, zwangerschapskaart waar al je medische gegevens op staan en een foto- of filmcamera om mooie momenten vast te leggen.

Wat doe je nog meer de laatste weken?

De laatste weken voor de bevalling zijn er nog een paar dingen die je kunt doen:

  • Maak een lijstje met belangrijke telefoonnummers, denk hierbij aan het nummer van de verloskundige, het ziekenhuis, een nummer van de oppas, kraamzorg, familie. Let op dat je maar beter teveel nummers kunt noteren dan te weinig!
  • De babyuitzet, zorg dat je thuis alles klaar hebt staan en dat de babykamer in orde is. Kruiken, luiertjes, thermometer, voeding van de baby, alles voor borstvoeding (als je dat wil geven), een pakje melkpoeder en eventueel een spuitje om de baby bij te kunnen voeden. Maar denk ook aan kleertjes voor je kindje.
  • Zijn alle geboortekaartjes al geregeld? Als de baby is geboren kun je de drukker bellen, de enveloppen met adressen kunnen nu al gemaakt worden. Wie moet je na de geboorte nog meer bellen? De gemeente? Je werkgever misschien? Leg alles klaar zodat je dat naderhand direct kunt regelen.

 


 

Delen.

Over de schrijver

Geef uw reactie