Wanneer is de eisprong? - Zwangerschap

Wanneer is de eisprong?

0

Wanneer is de eisprong?

De gynaecoloog kan een eicelrijping via een echo herkennen. Maar hoe komt u er thuis achter wanneer uw eisprong (ovulatie) is, en het de beste tijd is voor de veelbelovende geslachtsgemeenschap?

De eisprong (ovulatie) vindt in het lichaam van de vrouw in de verborgenheid plaats en wordt door de meeste vrouwen niet eens waargenomen. Sommige vrouwen geven echter aan dat zij in de tijd rond de eisprong (ovulatie) last hebben van gespannen borsten, buikpijn in de buurt van de eierstokken en dun vloeibare afscheiding, en meer zin hebben in seks. Dit zijn allemaal symptomen voor een eisprong.

Andere aanwijzingen voor de eisprong zijn de veranderende lichaamstemperatuur en de toename van het luteïniserende hormoon (LH).

Terwijl met het meten van de lichaamstemperatuur slechts achteraf kan worden geconstateerd dat de eisprong heeft plaatsgevonden, kan er met LH-test, ook wel ovulatietests genoemd worden aangetoond dat de eisprong (ovulatie) niet meer lang op zich laat wachten.

Op deze manier kunt u uitwerken wanneer het beste tijdstip is om geslachtsgemeenschap te hebben om zo een zwangerschap tot stand te brengen.

De cyclotest baby cycluscomputer is de enige cycluscomputer in Europa verkrijgbaar kan naast het meten van de basale lichaamstemperatuur, de resultaten van de LH-test door de gebruiker handmatig worden vastgelegd, waardoor het tijdstip van de aanstaande eisprong (ovulatie) zeer exact kan worden vastgesteld.

Op deze wijze krijgt u inzicht over uw eisprong/ovulatie en hoeft u alleen nog maar tijdens de optimale vruchtbare periode te vrijen…

De Symptomen van de eisprong

  • De lichaamstemperatuur daalt eerst en stijgt dan weer.
  • Het cervixslijm is nat, draderig en lijkt qua consistentie op helder eiwit.
  • De baarmoedermond is iets geopend, ligt hoog en is zacht en sponzig.
  • In het speeksel en cervixslijm is onder een microscoop een varenstructuur zichtbaar.
  • De LH-waarde neemt significant toe.

De vrouwelijke cyclus is een individueel, natuurlijk proces en derhalve onderhevig aan talrijke beïnvloedende factoren.

Dit is de reden waarom de meeste vrouwen nu eenmaal geen regelmatige cyclus hebben en waarom de eisprong niet altijd stipt op het verwachte tijdstip plaatsvindt.

Cyclusmonitors kondigen nauwkeurig de eisprong aan

Bij de precieze bepaling van de eisprong met inachtneming van alle individuele invloedfactoren zijn cyclusmonitors uiterst nuttig – zij herkennen de eisprong ook als deze zich een keer verschuift.

Een cycluscomputer die werkt middels de basale lichaamstemperatuurmethode, meet de lichaamstemperatuur direct na het ontwaken, en berekent aan de hand hiervan op voorhand de vruchtbare fase en de eisprong. Zo weet u al dagen van tevoren wanneer tijdens de desbetreffende cyclus de beste tijd is voor geslachtsgemeenschap om zwanger te worden.

Aanvullend op de cyclusmonitor kunt een ovulatietest doen om uw LH-spiegelniveau te testen.

Delen.

Over de schrijver

Reageren niet mogelijk.