Zwanger worden tips - Zwangerschap

Zwanger worden tips

0

Tips m.b.t. het zwanger worden

Zwanger worden is natuurlijk zeer belangrijk voor veel vrouwen. Van kleins af aan stellen we ons voor hoeveel kinderen we later willen. Later neemt men de beslissing om zwanger te worden of juist niet.

Het verlangen naar een kind is een belangrijke emotionele gebeuren in het leven van de vrouw zowel van de man. De kinderwens is niet uitsluitend een aangeboren instinct. Het kan ook door de levensstijl beïnvloedt worden.

Zwanger worden is dan voor vele vrouwen belangrijke gebeuren waar zij zich een echte vrouw door voelen. Wanneer zwanger worden een probleem blijkt te zijn en men kampen moet met vruchtbaarheidsproblemen kan het emotioneel zwaar doorwegen.

Reden waarom veel vrouwen niet zwanger kunnen worden kan zeer verschillend zijn. Vruchtbaarheidsproblemen kunnen uiteenlopen zijn. Het kan aan de vrouw liggen of aan de man. Het kan ook zijn dat de beide gezond zijn maar dat zwanger worden gewoon niet snel lukt.

Wanneer men vruchtbaarheidsproblemen ondervindt betekend het niet dat de kinderwens moet uitblijven. Dankzij de hedendaagse medische wereld zijn er verschillende andere mogelijkheden op
vruchtbaarheidsproblemen tegen te gaan en toch zwanger te worden.

Enkele problemen bij de vrouw die verantwoordelijk kunnen zijn voor vruchtbaarheidsproblemen (Zwanger Worden ):

  • Stoornissen in de cyclus
  • Stoornissen in het slijm van de baarmoederhals
  • Afwijkingen aan de eileiders: afgesloten eileiders/verklevingen
  • Afwijkingen in de baarmoeder
  • Seksuele problemen
  • Levensstijl van de vrouw
  • Leeftijd van de vrouw

Zwanger worden moeilijkheden

Wanneer men moeilijkheden ondervindt om zwanger te worden moet men natuurlijk zo vlug mogelijk een arts raadplegen. Na een grondig onderzoek ( zowel man als vrouw) kan men te weten komt wat er precies misgaat. Als de oorzaak bekend is, zal de arts een juiste behandeling voorstellen.

De behandeling is afhankelijk van het probleem en kan zeer verschillen van aard zijn. Het kan via medicatie of zelfs operatie gebeuren.

Zwangerschapskwaaltjes

(Weer) zwanger ! Wat nu? Uiteraard doen we alles om de zwangerschap zo rustig te laten verlopen. Als moeder moet je je voorbereiden op de zwangerschap en de geboorte.

Tijdens de zwangerschap kan je last hebben van allerlei kwaaltjes. Deze kwaaltjes, klachten en andere ongemakken komen vaak voor tijdens de zwangerschap. De klassieke voorbeelden zijn : misselijkheid, rugpijn en vermoeidheid.

Het zijn zeer normale verschijnselen omdat het lichaam op het moment veel veranderingen meemaakt. De hormonale veranderingen kunnen voor heel wat last zorgen.

Alternatieve geneeskunde meent de zwangerschapskwaaltjes tegen te gaan op een zeer veilige manier zowel voor de moeder als het kind. Door middel van yoga, aromatherapie en chemotherapie kunnen de kwaaltjes op een veilige manier behandeld worden. Deze vorm van geneeskunde is helemaal ongevaarlijk voor het kind.

Osteopathie

Osteopathie : legt nadruk op de botten , spieren en gewrichten. Door ze manueel te stimuleren
probeert men evenwicht in het lichaam te creëren. Bij zwangere vrouwen helpt de behandeling tegen
rug – en hoofdpijn.

Delen.

Over de schrijver

Reageren niet mogelijk.